Webinar

donderdag 23 november 2023

Webinar Onderwijs

Zo verbeter je structureel de werving en onboarding van je studenten

Hoe bied je het hoofd aan teruglopende studentenaantallen? Hoe zorg je dat studenten van de eerste kennismaking tot na hun aanmelding goed begeleid worden? Het zijn uitdagingen waar veel onderwijsinstellingen mee te maken hebben. Vaak zien we dat organisaties bij teruglopende studentenaantallen hun marketinginspanningen opschroeven zonder een duidelijk begrip van de oorzaken. Zelden wordt er diepgaand geanalyseerd wat er precies verbeterd kan worden in de wervingsprocedure. Het gevolg? Een gebrek aan volledig inzicht, (onnodig) hoge kosten en geen grip op de situatie.

Tijdens dit webinar geven we waardevolle inzichten en praktische tips om studentenwerving te optimaliseren. Daarbij kijken we naar de verschillende stappen van de student journey, identificeren we waar de knelpunten liggen en bespreken we strategieën om conversie en betrokkenheid te verhogen. We delen voorbeelden van verschillende onderwijsinstellingen die hun visie op studentenwerving in de praktijk hebben gebracht en laten zien wat zij al hebben bereikt. En uiteraard gaan we in op toekomstige trends en ontwikkelingen op het raakvlak van onderwijs, data en AI.

In dit webinar delen we het volgende:

  • Hoe je de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van je instelling vergroot om potentiële studenten te boeien en binden
  • Hoe je het aanmeldproces efficiënter kunt inrichten en de opvolging beter kunt stroomlijnen
  • Hoe je persoonlijke verbindingen kunt leggen en betekenisvolle interacties kunt creëren om interesse van studenten te wekken
  • Hoe je tot datagedreven beslissingen komt om je wervingsstrategie continu te verfijnen

Wil je weten hoe jouw organisatie meer grip kan krijgen op de werving van studenten? Dan mag je dit webinar absoluut niet missen. We hebben het webinar opgenomen en je kunt het uiteraard terugkijken.

Vraag via het formulier de link naar de opname aan. 

Terugkijken